Aparate de cafea
Bine ați venit în rubrica aparatelor de cafea!
Aparatele de cafea prepară cafea fierbinte din boabe, cafea măcinată și capsule, în funcție de sistemul atribuit. Mai jos vedeți subcategorii unde aparatele de cafea sunt împărțite pe sisteme de lucru.
... Cele mai rentabile și practice lucrează pe sistem de boabe - râșnire instantanee și extragere, cele mai comode în utilizare, ieftine la preț și ușoare atât în greutate, cât și în utilizare sunt pe sistem de capsule și cafea măcinată. Toate aparatele, indiferent de marcă și sistem de lucru au nevoie de atenția dvs în menținerea acestora, curățarea de calcar (acumulat din apă) și reziduri de cafea (cafea rămasă în urma exploatării).
Calcule simple: 1kg de cafea boabe = 125-142 cafele, 1 capsulă = 1 cafea, 250g cafea măcinată = 25-32 cafele.
Aparatele de cafea cu sistem de boabe lucrează automat - râșnesc (macină) cafea, o extrag (infuzează) și evacuează (aruncă) în rezervor de deșeuri. Sunt extrem de practice în oficii și acasă, permit multe funcții utile, cum ar fi prepararea a 2 cafele concomitent, emiterea vaporilor de apă pentru baterea (spumarea) laptelui, ajustarea cănilor, lungimii cafelei și gradului de măcinare.
Aparatele pe capsule sunt în special utile acolo, unde spațiul e limitat, persoane puține și cafea puțin solicitată, de exemplu în oficii, acasă, evenimente de scurtă durată etc. Avantajul lor este: volum limitat, greutate mică, ușurință în utilizare și simplitate, iar cel mai mare avantaj - posibilitatea de a utiliza diferite capsule (de mai multe mărci, de ex Lavazza, Kimbo, Bristot) ori de câte ori e nevoie.
Aparatele de cafea, sau cafetierele, care folosesc cafea măcinată au aceleași caracteristici tehnice ca și aparatele de cafea cu capsule, dar diferă complet în ce privește comoditatea utilizării, la sincer vorbind au cedat popularitatea celor cu cafea capsule. Dezavantajul lor este aruncarea manuală al cafelei după preparare.